Vleesmes van de Xinzuo B37 Damascus Series
Wilt u uw keukengerei uitbreiden met een vleesmes, om zo gemakkelijker grote stukken vlees te kunnen bereiden? Een vleesmes van Damascus staal dat goed scherp is en blijft met een fantastische unieke uitstraling? Het vleesmes uit de Xinzuo B37 Damascus series is waar je naar op zoek bent. De series bevat de volgende messen: koksmes, vleesmes, santokumes, broodmes, officemes, schilmes, nakiri hakmes en een chopping hakmes. Ook bestaat er een 2-delige set, een 3-delige set, een 5-delige set en zelfs een 8-delige set van de B37 Damascus series.
Alle messen in de B37 Damascus series zijn op de volgende wijze gemaakt:
- De kern van het mes is gemaakt van 14Cr14MoVNb poederstaal. Dit staal heeft een hoog koolstofgehalte (1.32 tot 1.42%) en bevat de zeldzame metalen Vanadium (V) en Niobium (Nb). Het staal wordt met een 'powder spraying process' geproduceerd en heeft goede eigenschappen: roestvrij, slijtvast, en een hardheid van 62 tot 64 HRC.
- Aan beide zijden van een harde kern van 14Cr14MoVNb poederstaal worden 36 lagen SUS410 roestvrij staal gesmeed. De eeuwenoude techniek van Damascus stalen messen is erg populair vanwege de hoge hardheid, de robuustheid en de uitstraling die Damascus stalen messen zo kenmerkt. De complexe patronen in het staal ontstaan door deze techniek en kenmerken het uiterlijk van damastmessen.
- Het mes wordt met de hand gecontroleerd, gepolijst en afgewerkt.
- Het lemmet van de messen wordt gecomplementeerd met een handvat van het lichte Europese Olijfhout van uiterst goede kwaliteit. Het handvat is netjes afgewerkt en voorzien van mooie details, zoals de mozaïeken klinknagel die erin is geslagen.
- Het mes wordt verpakt in een duurzame, handgemaakte en recyclebare doos met een mooie lichte uitstraling.
Verdere eigenschappen
- Lengte: 38 cm
- Lengte lemmet: 25 cm
- Gewicht: 228 gram
- Hardheid: 62-64 HRC
- Damascus lagen: 73
- Roestvrij en corrosievrij
- Handvat materiaal: Europees olijfhout
- Geleverd in handgemaakte geschenkdoos (duurzaam, recyclebaar)
Onderhoud:
- De messen blijven relatief lang scherp, maar zullen op den duur toch slijten
- Het slijpen van de messen kan met een kwalitatieve aanzetstaal of slijpsteen
- Gelieve de messen met de hand af te spoelen en niet in de vaatwasser te doen
Tips:
- Zie ook de andere messen van de Xinzuo B37 Series, of de messen van Xinzuo in het algemeen
- Erg leuk als cadeau